Donald Trump, la Summitul G7: SUA nu vor mai fi puşculiţa din care toţi îşi permit să fure

Embed:
Statele Unite ale Americii nu vor mai fi puşculiţa din care toţi îşi permit să fure. Declaraţia a fost făcută de preşedintele american, Donald Trump, la Summitul G7 din Canada. Liderul de la Casa Alba a ameninţat ţările aliate care vor să impună taxe vamale suplimentare pentru SUA cu întreruperea relaţiilor comerciale.

"Dacă intenţionează să se răzbune, vor regreta. Între noi este un dezechilibru comercial imens. Scopul nostru este să ridicăm preţurile pentru a mişcora această diferenţă", a menţionat preşedintele SUA.

Donald Trump a discutat individual cu liderii statelor din Grupul G7 pe tema taxelor argumentând că Statele Unite sunt tratate inadecvat prin impunerea de bariere comerciale. În cadrul întrevederii cu premierul canadian, Justin Trudeau, liderul de la Casa Albă a încercat să descrețească frunţile cu o glumă, care avea totuşi un mesaj clar despre ceea ce îşi doreşte.

"Justin a fost foarte prietenos şi eu am apreciat asta. El a fost de acord să anuleze toată tarifele şi barierele dintre Canada şi Statele Unite. Sunt foarte fericit", a precizat Donald Trump.

Tensiunile cauzate de tarife au îngreunat negocierile de la summit. Majoritatea ţărilor participante au declarat că discuţiile au fost constructive, fără a oferi însă prea multe detalii.

"În cadrul summitului G7 nu am reuşit să depăşim toate dezacordurile, dar ne află într-o situaţie tensionată. Cel mai important este să rămânem uniţi pe cât e posibi", a punctat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

În cadrul summitului s-a discutat şi despre alte subiecte de dispută între ţările din G7. Europenii sunt nemulţumiţi de retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Chiar dacă atmosfera era suficient de tensionată, liderul de la Casa Albă a pus paie pe foc, declarând că Rusia ar trebui reprimită în grup. Propunerea preşedintelui american a fost susţinută de noul premier al Italiei, Giuseppe Conte.

"Dacă Rusia revine, vom avea posibilitatea să discutăm despre numeroase probleme de importanţă mondială. Poate vom reuşi să găsim soluţii la crizele internaţionale", a subliniat Giuseppe Conte, premierul Italiei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a comentat propunerea Statelor Unite şi a Italiei. Oficialul a declarat că ţara sa îşi doreşte să se întoarcă la negocierile din acest format şi că niciodată nu a a dorit să plece. Mai mult, liderul de la Kremlin a spus că este pregătit oricând pentru o întâlnire cu Donald Trump.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu