Donald Trump, în vizită la Paris. Președintele SUA va asista la evenimentele dedicate Zilei Naționale a Franței

Embed:

La mai puțin de o săptămână de la summitul G20 de la Hamburg, președintele Statelor Unite, Donald Trump, se reîntoarce pe bătrânul continent. De data aceasta, liderul de la Casa Albă vine la Paris, la invitația președintelui francez, Emmanuel Macron. Împreună cu soția sa Melania, el va asista la parada militară ce va avea loc în 14 Iulie, de Ziua Națională a Franței.

Președintele american, Donald Trump, se va întâlni cu omologul său francez, Emmanuel Macron, pentru a patra oară. Cei doi preşedinţi vor avea o întrevedere privată la Palatul Elysée, urmată de o şedinţă într-un cadru mai larg și o conferinţă de presă comună.  

Seara, ei vor lua cina la unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din Paris, Julies Verne, care se află în apropiere de Turnul Eiffel și oferă clienţilor o privelişte de neuitat asupra Parisului.  

Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani, când un președinte american va asista la evenimentele dedicate Zilei Naționale a Franței. Parada din 14 iulie de la Arcul de Triumf și Piața Concorde, va marca, în acest an, împlinirea a o sută de ani de când Statele Unite s-au alăturat Aliaților în Primul Război Mondial. La ceremonie vor defila peste 3.700 de militari, inclusiv 145 americani.

Pentru vizita președintelui american, dar și evenimentele din 14 iulie, autoritățile franceze s-au mobilizat masiv. Sub spectrul ameninţării teroriste, străzile de la Paris, vor fi supravegheate, vineri, de peste 11 mii de poliţişti şi jandarmi. Astăzi va ajunge în capitala franceză și cancelarul german, Angela Merkel. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu