Donald Trump împlinește astăzi 72 de ani. Şeful de la Casa Albă şi-a luat zi liberă

Donald Trump împlinește astăzi 72 de ani, iar cu această ocazie și-a luat o zi libera de la evenimentele publice. Casa Albă nu a precizat cum își sărbători şeful statului aniversarea, dar pe agenda sa anunţată miercuri seara nu figurează evenimente publice, scrie Libertatea.ro.

Trump este al doilea cel mai vârstnic preşedinte al SUA, după Ronald Reagan, care a plecat de la Casa Albă la 77 de ani, în 1989, după două mandate. Dacă va avea şi el două mandate, Trump va deveni cel mai vârstnic preşedinte american, depăşindu-l pe Reagan cu câteva luni.

Un singur alt preşedinte a mai ocupat Casa Albă la mai mult de 70 de ani, Dwight Eisenhower, care a împlinit 70 de ani în octombrie 1960, cu câteva luni înainte de a preda postul.

Donald Trump și-a sărbătorit ziua de naștere în avans la Singapore în ziua întâlnirii cu Kim Jong-un. Președintele american a primit cadou din partea premierului singaporez, Lee Hsien Loong, un tort decorat cu fructe proaspete şi cu o lumânare. Ministrul singaporez de externe, Vivian Balakrishnan, a transmis pe Twitter o fotografie cu Trump zâmbind deasupra tortului, cu mesajul: "Sărbătorind ziua de naştere, puţin mai devreme".

Având în vedere şi vârsta, sănătatea preşedintelui american stârneşte interes în rândul americanilor.

Înainte să fie ales, responsabili ai campaniei lui Trump au făcut publică o declaraţie a medicului său personal de atunci, Harold Bornstein, care a dat asigurări că dacă va fi ales, poate "afirma fără echivoc că Trump va fi persoana cu cea mai bună stare de sănătate aleasă vreodată la preşedinţia SUA".

La începutul lui mai, Bornstein a declarat însă pentru CNN că Trump i-a "dictat integral" respectivul text.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu