DONALD TRUMP, IARĂŞI SFIDAT. California a retras militarii de la hotarul cu Mexic

Embed:

O nouă sfidare în adresa lui Donald Trump. Guvernatorul Californiei a decis retragerea militarilor din Garda Naţională de la hotarul cu Mexic, în pofida solicitării preşedintelui american de a înăspri controlul la frontiera de sud a Statelor Unite.

"Cred că toată chestiunea de la frontieră este fabricată artificial. Criza de la graniță este o criză fabricată și nu suntem interesați să participăm la acest teatru politic", a spus Gavin Newsom, guvernatorul Californiei.

Potrivit guvernatorului, cei aproximativ 360 de membri ai Gărzii Naţionale care au fost desfășurați de-a lungul frontierei vor fi trimişi pentru a lupta împotriva "adevăratelor ameninţări" care afectează California, cum ar fi incendiile de vegetaţie. Anterior, preşedintele american a ordonat trimiterea a mii de soldaţi de-a lungul graniţei cu Mexic, cu misiunea de a sprijini poliţia de frontieră în lupta împotriva imigraţiei.

"Am ordonat ca alţi 3.750 de soldați să fie dislocaţi la frontiera noastră de sud pentru a face faţă valului de imigrări. Aceasta este o problemă morală. Situaţia la frontiera noastră de sud este o amenințare la adresa siguranței, securității și bunăstării financiare a întregii Americi", a spus Donald Trump
preşedintele Statelor Unite.

Săptămâna trecută, şi guvernatorul democrat al statului New Mexico a luat o decizie similară de retragere a militarilor de la frontieră. Pe timp de pace, Garda Naţională din fiecare stat este în subordinea guvernatorului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu