Donald Trump face apel la raţiune poporului său: Împreună putem depăşi decenii de impas politic

Embed:
Preşedintele american face apel la cooperare, compromis, unitate şi cere poporului său să renunţe la răzbunare şi rezistenţă în politică.

Mesajele au fost transmise în timpul celui de-al doilea discurs despre starea naţiunii în faţa Camerelor reunite ale Congresului, care a fost susţinut o săptămână mai târziu decât de obicei, din cauza că instituţiile americane erau paralizate de blocajul financiar.

"Împreună putem depăşi decenii de impas politic. Putem aplana vechile diviziuni, vindeca răni vechi, să construim noi coaliţii, să creăm noi soluţii şi să deblocăm promisiunea extraordinară a viitorului Americii.", declară Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Aşa cum era de aşteptat, Trump a lăudat progresele economice ale Statelor Unite, menţionând că datorită politicilor pe care le-a promovat, inclusiv reducerea taxelor de impozitare, tot mai multe companii sunt interesate să investească.

În plus, a subliniat că SUA au devenit principalul producător de gaze şi petrol din lume. Liderul de la Casa Albă nu putea să treacă peste subiectul privind imigraţia.

În opinia preşedintelui american, din cauza acestei probleme, clasa muncitoare a Americii pierde locurile de muncă şi primeşte salarii mai mici, şcolile sunt aglomerate, criminalitatea în ţară este ridicată, iar securitatea societăţii este pusă în pericol.

"Aceasta este o problemă morală. Starea de la frontiera noastră de sud este o amenințare la adresa siguranței, securității și bunăstării financiare a tuturor americanilor. Avem datoria morală de a crea un sistem de imigrație care să protejeze viețile și locurile de muncă ale cetățenilor noștri.", a mai spus Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Preşedintele american a dedicat câteva clipe şi subiectului privind justiţia din SUA. În context, oficialul a criticat ancheta privind ingerinţele Rusiei, condusă de procurorul special Robert Mueller, calificând-o drept ridicolă.

În cele din urmă, Donald Trump a anunţat că se va întâlni cu omologul său nord-coreean Kim Jong-Un în Vietnam, la sfârşitul acestei luni. Va fi a doua întrevedere oficială dintre cei doi lideri de stat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu