Donald Trump: Erdogan mi-a dat asigurări că va elimina gruparea Stat Islamic în Siria

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat duminică seară că omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a dat asigurări că va elimina ce a mai rămas din gruparea Stat Islamic (SI) în Siria, după anunţul retragerii trupelor americane din această ţară, transmite AFP.

"Preşedintele Turciei @RT_Erdogan mi-a dat asigurări în termeni foarte fermi că va eradica ce a mai rămas din SI în Siria", a scris pe Twitter Donald Trump. "Trupele noastre se întorc acasă!", a adăugat el.

Donald Trump a mai declarat că omologul său de la Ankara este capabil să-şi respecte acest angajament, scrie agerpres.ro.

Liderul de la Casa Albă pare să fi oferit detalii din conversaţia telefonică purtată în cursul zilei cu Erdogan când cei doi au convenit să evite vidul de putere în Siria după retragerea americană.

"Cei doi lideri au convenit să asigure coordonarea între militari, diplomaţi şi alţi responsabili din ţara lor pentru a evita vidul de putere ce poate rezulta din exploatarea retragerii (americane) şi faza de tranziţie din Siria", a anunţat preşedinţia turcă într-un comunicat.

Erdogan a mai afirmat că ţara sa este "pregătită să ofere sprijin aliatului nostru din NATO în cadrul deciziei de retragere", potrivit preşedinţiei de la Ankara.

Anterior, Donald Trump a scris pe Twitter că a avut o discuţie "productivă" cu Erdogan despre retragerea "lentă şi extrem de coordonată" a trupelor americane din Siria.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu