Donald Trump, atac fără precedent: "NATO este învechită şi trebuie să se schimbe"

Favoritul la învestitura republicană în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, şi-a reluat joi criticile împotriva NATO, considerând că finanţarea SUA pentru Alianţa Nord-Atlantică este prea generoasă, informează AFP. "NATO este învechită şi trebuie să se schimbe şi să se concentreze mai mult pe unele lucruri, în special pe terorism", a scris miliardarul pe Twitter, scrie realitatea.net.

"Plătim o cotă disproporţionată din cheltuielile NATO. De ce? A venit momentul ca acest lucru să fie renegociat!", a adăugat el.

Totul a început luni printr-o întrebare primită într-un lung interviu pentru Washington Post. "NATO este o alegere bună, însă mă uit la situaţia din Ucraina şi văd că Ucraina ne afectează mai puţin decât unele ţări din NATO şi, totuşi, asigurăm cea mai mare parte a sarcinii, iar ei nu fac nimic. De ce Germania nu se ocupă de NATO în privinţa Ucrainei?", a răspuns candidatul în alegerile primare republicane.

"Distribuirea costurilor trebuie să se schimbe. Nu ni se rambursează decât o fracţiune din aceste costuri", a mai adăugat el.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu