Donald Trump a recunoscut amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA în 2016

Președintele american Donald Trump a recunoscut amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA în 2016, a informat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, potrivit mass-media americane.

Ea a spus că Trump a afirmat deja acest lucru de mai multe ori, scrie paginaderusia.ro.

La întrebarea unui reporter, daca Trump admite că Rusia nu doar "a încercat să intervină, dar a intervenit și a influențat alegerile în 2016," Sanders a răspuns afirmativ.

"Absolut. Președintele a recunoscut de câteva ori înainte … Cred că unul dintre locurile în care voi, baieti, v-ati zapacit, si acest lucru are loc permanent, este ca președintele nu a spus că Rusia nu a intervenit. El a spus ca nu a avut nicio influență, iar acest lucru (interventie – n.r.) nu este legat de campania electorală a lui Trump"- a spus Sanders.

Ea a adaugat ca este absolut evident ca Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA.

"Este absolut evident că Rusia a intervenit în alegeri. De asemenea, este evident că acest lucru nu a afectat alegerile. Și este destul de evident că anturajul (din timpul alegerilor) lui Trump nu a colaborat cu rușii", a continuat Sanders, subliniind că Trump acționează mult mai dur față de Rusia comparativ cu conducerea anterioară a Casei Albe.

"Vă asigur că Rusia nu este încântată de acest lucru", a spus ea.

La 16 februarie, autoritățile americane au acuzat 13 cetățeni ruși și trei organizații ca au intervenit în alegerile prezidențiale din 2016. Kremlinul a respins în mod repetat acuzațiile de ingerință în alegerile din SUA și din alte țări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu