Donald Trump a luat un credit în condiţii suspecte. Ce scoate la iveală o investigaţie americană

Embed:

O investigaţie americană încearcă să scoată în relief legăturile dintre Donald Trump şi ruşi. Întâmplător sau nu, în 2013, Gazprombank, controlată de guvernul de la Moscova, a depus jumătate de miliard de dolari, în filiala americană a Deutsche Bank, tocmai în perioada când Trump a contractat un credit în mărime de 360 de milioane de dolari de la aceeaşi instituţie financiară. 

Potrivit portalului forensicnews.net, banii au fost depuşi de Gazprombank în ruble, în numerar, apoi convertiţi în dolari. Acest aspect a trezit suspiciuni privind integritatea lui Donald Trump atunci când a ajuns preşedinte al Statelor Unite. Experţii menţionează faptul că sumele depuse cash sunt percepute drept pasive în bilanţ şi nu pot fi oferite drept împrumut. Gazprombank însă a permis sucursalei Deutsche Bank să fie oferiţi ca şi credit.

În investigaţie se mai menţionează că filiala Deutsche Bank din Statele Unite avea datorii în valoare de 13 miliarde de dolari către diferite entităţi financiare, dintre care 23 de procente erau din Rusia. Moscova a confirmat, la un moment dat că aceasta este banca sa corespondentă din America. În condiţiile în care avea datorii colosale, nu este clar de ce ruşii au riscat şi au depozitat banii tocmai acolo.

Şeful Fundaţiei de Cercetare "Rusia Liberă" a explicat însă că sucursala Deutsche Bank din Statele Unite era un instrument al Kremlinului pentru diferite interese financiare. Instituţiile bancare vizate în investigaţie au fost rezervate în comentarii atunci când le-au fost solicitate de către jurnaliştii portalului forensicnews.net.

Atât Deutsche Bank, cât şi Gazprombank au fost amendate anterior, pentru implicare în scheme de spălare de bani. 

loading...

Lasă un comentariu