Donald Trump a câştigat alegerile în Statele Unite. "Voi fi preşedintele tuturor americanilor"

Embed:

(UPDATE 09:49) După anunţarea rezultatelor, Donald Trump a făcut primele declaraţii: 

"Vă mulţumesc. Am fost sunat de Hillary Clinton. Ne-a felicitat. Iar eu am felicitat-o pentru lupta purtată în această campanie. Hillary a muncit foarte mulţi ani şi avem pentru ce să-i mulţumim. Acum America trebuie să pună punct diferenţelor, iar republicanii şi democraţii să-şi unească forţele. A venit timpul. Promit că voi fi preşedintele tuturor americanilor. 

Cum am spus de la început am avut o mişcare incredibilă între femei şi bărbaţi care au luptat pentru victorie. Această mişcare include toţi americanii indiferent de religie şi politică. Muncind împreună vom reconstrui naţiunea noastră. 

Avem un potenţial nerealizat, iar eu voi lucra pentru asta. Fiecare american va putea să-şi realizeze potenţialul. Vom reforma infrastructura. Vom oferi locuri de muncă pentru milioane de oameni.

În timpul campaniei, am întâlnit foarte mulţi veterani şi a fost o onoare pentru mine. Ei sunt oameni mari.

Avem un plan clar de a reforma economia. Şi vom face în aşa fel încât să avem relaţii bune cu toate ţările. Nici un vis nu poate fi prea mare. Nici un plan nu poate fi irealizabil. Vom face un viitor mai bun pentru ţara noastră. Vreau să spun întregii lumi că chiar dacă vom pune în faţă interesele Americii, vom fi alături de oameni, alături de toate popoarele. Asta va fi o colaborare, un parteneriat, dar nu un conflict."

(UPDATE 09:41) Potrivit presei americane, Hillary Clinton l-a sunat pe Donald Trump și și-a recunoscut înfrângerea. Potrivit cutumelor, este o chestiune de minute până la apariția lui Trump pentru a-și declara victoria și a se adresa națiunii. 

Republicanul Donal Trump a devenit cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Acesta a obţinut 276 de voturi.  Trump a câștigat majoritatea statelor-cheie, inclusiv Ohio, Florida și Carolina de Nord. 

În urma scrutinului din Statele Unite, republicanii au câștigat majoritatea în Senat şi în Camera Reprezentanților.

Între timp, John Podesta, șeful campaniei lui Hillary Clinton, anunță că Hillary Clinton nu va face declarații în această seară (n.r. - dimineață, ora Moldovei) și i-a îndemnat pe susținători să meargă acasă și să se odihnească.

CITEŞTE ŞI: Susţinătorii lui Hillary Clinton, îndemnaţi să meargă spre case

CITEŞTE ŞI: Obama îndeamnă la calm: America rămâne cea mai puternică națiune

CITEŞTE ŞI: Americanii nu au glumit! Site-ul pentru imigranţi al Canadei a picat

CITEŞTE ŞI: Susținătorii lui Hillary Clinton, în LACRIMI. Candidata democrată își anunță înfrângerea pe Twitter (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu