Donald Trump a criticat premiera peliculei sud-coreene Parasite

Embed:

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat Academia Americană de Film pentru că a premiat pelicula sud-coreeană "Parasite" cu Oscarul pentru cel mai bun film. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui miting organizat în statul Colorado.

"Cât de slabe au fost premiile Oscar din acest an? Iar trofeul pentru cel mai bun film a fost câştigat de o peliculă din Coreea de Sud! Despre ce a fost vorba? Avem destule probleme comerciale cu Coreea de Sud. Iar ei (Academia Americană de Film - n. red.) le-au dat premiul pentru cel mai bun film al anului. E normal aşa ceva?”, a spus preşedintele SUA, Donald Trump.

În replică, distribuitorul filmului sud-coreean, compania Neon, a publicat pe Twitter că  "reacţia liderului american la filmul subtitrat este de înţeles, pentru că el nu ştie să citească".  

Cea de-a 92-a Gală a premiilor Oscar a avut loc în 9 februarie, la Los Angeles. Academia Americană de Film a decis să decerneze Oscarul pentru cel mai bun film peliculei sud-coreeane „Parasite”. 

Aceasta a mai câştigat alte trei trofee, la categoriile "cel mai bun lungmetraj internațional", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun scenariu original". Anterior, producţia regizată de Bong Joon Ho a obţinut atât "Globul de Aur" pentru cel mai bun film, cât şi premiul BAFTA. În total, pelicula a adunat 14 premii.

loading...

Lasă un comentariu