Donald Trump a criticat aspru ultimul discurs al lui Obama: "Este de-a dreptul plictisitor!"

Aspiranții republicani la obținerea candidaturii în cursa pentru Casa Albă din acest an, în frunte cu miliardarul Donald Trump, au criticat marți seară ultimul discurs despre Starea Uniunii al președintelui democrat Barack Obama, care în schimb a fost lăudat de candidații aflați în competiție pentru obținerea nominalizării democrate, informează miercuri EFE, potrivit Agerpres.ro.

"Discursul despre Starea Uniunii este de-a dreptul plictisitor, lent, letargic, greu de urmărit!", a scris Trump pe contul său oficial de Twitter, apreciind totodată că "acordul nuclear cu Iranul este îngrozitor".

Al doilea clasat în sondajele pentru obținerea nominalizării Partidului Republican în cursa pentru Casa Albă, senatorul Ted Cruz, și-a justificat decizia de a nu asista la discursul la care au fost invitați toți membrii Senatului.

"Cred că discursul din această seară nu a surprins pe nimeni. Din păcate, a fost mai puțin despre Starea Uniunii și mai mult despre starea negării. Președintele Obama a dovedit că este rupt de realitățile din SUA", a declarat Cruz într-un interviu acordat postului NBC News.

Cruz i-a reproșat totodată lui Obama că nu a pronunțat cuvintele "terorism islamist radical", că nu a vorbit despre atacurile din Paris și San Bernardino și l-a acuzat de "minimalizarea riscului" pe care-l reprezintă gruparea teroristă Statul Islamic.

Un alt senator republican care a lipsit de la discursul din Congres al lui Obama, Rand Paul, a scris pe contul său de Twitter că președintele SUA este un mincinos, în timp ce fostul guvernator de Florida, Jeb Bush, a criticat declarațiile lui Obama pe tema politicii externe.

"Sunt Statele Unite mai sigure? Coreea de Nord face teste nucleare. Siria este în haos. Talibanii avansează. Acest președinte trăiește în altă lume", a scris Bush pe contul său oficial de Twitter.

În schimb, senatorul și candidatul republican Marco Rubio a fost prezent în Congres la discursul lui Obama, dar părea vizibil obosit și deloc interesat de ceea ce spunea Obama.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu