Donald Trump a cerut alocarea fondurilor pentru zidul de la graniţa cu Mexic

Embed:

Preşedintele american, Donald Trump, a ţinut o pledoarie în favoarea alocării fondurilor pentru zidul de la graniţa cu Mexic, în plin blocaj guvernamental.

Liderul de la Casa Albă a cerut includerea în buget a 5,7 miliarde de dolari pentru construcţia gardului metalic. Trump insistă asupra finanţării zidului, pentru a stopa fluxul de imigranţi ilegali, pe care i-a învinovățit de comiterea de infracţiuni pe teritoriul american.

"De-a lungul anilor, mii de americani au fost ucişi cu brutalitate de cei care au intrat ilegal în ţara noastră şi multe alte mii de vieţi vor fi sacrificate, dacă nu luăm măsuri acum. E o criză umanitară, o criză a inimii şi a sufletului", a menţionat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a mai declarat că 90 la sută din heroina vândută în SUA provine din Mexic şi că mai mulţi americani vor muri anul acesta din cauza drogurilor, decât au fost ucişi în războiul din Vietnam.

Astăzi, Donald Trump se va întâlni cu câţiva reprezentanţi ai Partidului Republican, apoi îi va primi pe liderii Congresului la Casa Albă, iar pe 10 ianuarie se va deplasa la graniţa cu Mexic.

Bugetul federal a fost aprobat de Congres, dar preşedintele a refuzat să îl promulge din cauza lipsei fondurilor pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu