Donald Trump a anunțat că ministrul energiei, Rick Perry, va demisiona în curând

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că ministrul energiei, Rick Perry, va demisiona în curând, explicând pur şi simplu că ''este timpul'', scrie agerpres.ro.

"Rick a făcut o treabă fantastică la Energie, dar este timpul, trei ani este mult", a declarat Donald Trump în timpul unei vizite în Texas. ''Avem succesorul său, îl voi anunţa foarte curând'', a continuat el.

Rick Perry, în vârstă de 69 de ani, va demisiona spre sfârşitul anului, a indicat Trump, afirmând că discută cu ministrul său despre retragerea acestuia de şase luni.

"Am crezut că va pleca ceva mai devreme. Dar are proiecte foarte mari. Va avea mult succes'', a adăugat Trump.

Parlamentari democraţi au cerut la 10 octombrie ca ministrul energiei să le ofere documente în cadrul anchetei de destituire care îl vizează pe Donald Trump. Chiar înainte de această solicitare circulau zvonuri cu privire la viitoarea lui demisie.

Ministrul american al energiei declara pe 7 octombrie că nu intenţionează să demisioneze în luna noiembrie, dezminţind informaţia în acest sens apărută cu o săptămână în urmă în publicaţia Politico, notează Reuters.

Publicaţia Politico a scris atunci, citând trei persoane informate în legătură cu planurile ministrului, că acesta ar urma să-şi anunţe demisia în noiembrie şi că, în pofida contactelor acestuia cu Ucraina, viitoarea sa plecare nu are legătură cu procedura de "impeachment" lansată de Congresul SUA referitor la presiunile pe care le-ar fi exercitat preşedintele american Donald Trump asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski.

În sesizarea depusă de un "avertizor de integritate" privind convorbirea telefonică în care Trump îi cere lui Zelenski să ancheteze în legătură cu rivalul său politic Joe Biden şi fiul acestuia Hunter este menţionat la un moment dat şi numele lui Perry, care în mai a condus o mică delegaţie americană la inaugurarea lui Zelenski.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu