"Donald Trump a ajuns la Casa Albă datorită mie". Un american care a răspândit știri false face DEZVĂLUIRI DE SENZAŢIE

Un american de 38 de ani își câștigă existența din crearea de site-uri care răspândesc știri false pe rețelele de socializare.

Paul Horner a reușit de câteva ori, în ultimii ani, să creeze știri care au devenit virale, deși nu aveau nicio legătură cu realitatea, notează b1.ro.

Totul a luat amploare însă în ultimele luni în contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, bărbatul răspândind în mediul online informații politice false care au ajuns să fie preluate inclusiv de serviciul de știri al Google. 

Astfel, a apărut îngrijorarea că site-urile de genul celor administrate de Horner au influențat rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA. Iar Google și Facebook a anunţat că nu vor mai permite acestor site-uri să folosească serviciul de publicitate Adsense pentru a-şi promova conţinutul sau a obţine venituri.

De asltfel, într-un interviu publicat de washingtonpost.com, Paul Horner a declarat că este de părere că Donald Trump a ajuns să devină al 45-lea președinte al SUA și datorită lui. 

"Sincer, oamenii sunt proști. Nimeni nu verifică informațiile, adică așa a ajuns Trump președinte. El a spus orice a vrut și oamenii au crezut tot, iar când lucrurile pe care le-a spus s-au dovedit a fi false, oamenilor nu le-a mai păsat și au acceptat acest lucru. Este cu adevărat înfricoșător. Nu am mai văzut așa ceva. Informațiile de pe site-urile mele au fost preluate mereu de susțnătorii lui Trump. Cred că Trump a ajuns la Casa Albă datorită mie. Cei care îl urmăresc nu verifică nimic, preiau tot și cred tot. Privind înapoi, constat că în loc să îi afectez campania l-am ajutat. Și nu mă simt bine pentru că am făcut asta", a afirmat bărbatul. 

Întrebat de ce nu s-a oprit din răspândirea de știri false având în vedere că acestea influențau campania electorală într-un sens total opus convingerilor sale politice, Paul Horner a afirmat că nu a crezut niciodată că Donald Trump va câștiga alegerile. 

De asemenea, acesta s-a declarat destul de îngrijorat de măsurile anunțate de reprezentanții Google și Facebook în privința site-urilor care răspândesc știri false. 

"Toată treaba asta cu Google AdSense și cu Facebook este destul de îngrijorătoare. Eu câștig cea mai mare parte a banilor din AdSense. Acum câștig aproximativ 10.000 de dolari pe lună", a mai precizat Paul Horner.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu