Donald Trump a adresat un mesaj de solidaritate poporului francez în legătură cu incendiul de la Notre Dame: Vive la France!

Preşedintele american Donald Trump a adresat marţi "condoleanţe" omologului său francez Emmanuel Macron după incendiul care a devastat catedrala Notre-Dame din Paris, transmite AFP, citând un comunicat al Casei Albe.

"Statele Unite sunt alături de cetăţenii francezi, de oraşul Paris şi de milioanele de vizitatori din întreaga lume care au căutat alinare în acest edificiu emblematic", a afirmat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders, în comunicat.

"Notre-Dame va continua să fie un simbol al Franţei, inclusiv al libertăţii sale religioase şi al democraţiei sale", a adăugat ea.

"Franţa este cel mai vechi aliat al Statelor Unite şi noi ne amintim cu recunoştinţă cum clopotele de la Notre-Dame au răsunat pe 12 septembrie 2001 după atentatele tragice de pe 11 septembrie pe pământ american", a mai afirmat purtătoarea de cuvânt.

"Aceste clopote vor răsuna din nou. Suntem alături de Franţa astăzi şi propunem ajutorul nostru pentru reconstrucţia acestui simbol de neînlocuit al civilizaţiei occidentale. Vive la France!", a încheiat ea.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu