Dominique Strauss-Kahn a oferit un interviu exclusiv pentru CNN

Embed:

Europa duce lipsă de lideri, iar fără cei care ar putea reface sistemul bancar este imposibilă revenirea la creştere economică. Este viziunea lui Dominique Strauss-Kahn, cel care a condus Fondul Monetar Internaţional în cea mai dificilă perioadă a crizei mondiale. El a oferit un interviu exclusiv pentru CNN, primul în limba engleză de la scandalul sexual care l-a costat funcţia.

"Dacă mă întrebaţi dacă în Europa este criză de lideri, pot să vă spun că aşa este. Un proverb arab spune că o armată de lei, condusă de o oaie, va fi întotdeauna înfrântă de o armată de oi, condusă de un leu. Cam aşa suntem noi acum", a declarat fostul director al FMI.

Arhitectul primelor planuri de salvare ale Europei crede că actualii lideri nu ştiu să gestioneze corect situaţiile de criză, iar una dintre marile probleme ale economiei UE este sistemul bancar.

"Sistemul bancar din Europa este bolnav, foarte bolnav. Este mult mai bolnav decât ni se spune. Trebuie curăţat, ca să revină creşterea economică", a mai declarat Dominique Strauss-Kahn.

În interviu, Strauss-Kahn a mai spus că a fost înfuriat de felul în care a fost tratat de autorităţile americane, atunci când a fost învinuit de hărţuire sexuală. Dominique Strauss-Kahn a condus Fondul Monetar Internaţional din 2007. Cariera lui s-a încheiat în 2011, când acesta a fost arestat la New York. Ulterior, el a fost achitat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu