DOLIU! Scriitorul satiric Efim Tarlapan s-a stins din viaţă

Embed:

Poetul umorist şi satiric, Efim Tarlapan, s-a stins din viaţă, aseară, la vârsta de 71 de ani. Scriitorul a decedat aproape de ora 22:00, în locuinţa sa, în urma unui stop cardiac. 

Informaţia a fost confirmată şi de preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu. 

Totodată, fiul poetului, Corneliu Tarlapan, a lăsat un mesaj de adio pe pagina sa de Facebook: "Dumnezeu să te odihnească în pace, Tatăl meu". 

Efim Tarlapan s-a născut la 17 mai 1944 în satul Măgurele, Ungheni. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, secţia de ziaristică (1962-1970); urmează Cursurile Superioare ale Institutului de Literatură "M. Gorki" din Moscova (1985-1987).

Poetul a deţinut funcţia de redactor literar la ziarul "Viaţa satului", la Radioul republican, la Editura "Lumina" şi săptămânalul "Literatura şi arta".

A debutat editorial în anul 1974 cu placheta de versuri umoristice şi satirice "Scuzaţi pentru deranj".

Cărţile pe care le editează pe parcursul anilor îl înscriu printre cei mai buni reprezentanţi ai genului satirico-umoristic.

Un loc aparte în creaţia sa îl ocupă cărţile pentru copii.

Efim Tarlapan a fost organizatorul primului Festival Naţional de Epigrame de la Chişinău. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1976) şi din România (1994) şi Membru de onoare al Uniunii Epigramiştilor din România.

Scriitorul a fost laureat al peste 50 de festivaluri şi concursuri de poezie satirico-umoristice desfăşurate în Republica Moldova şi România. Este deţinătorul mai multor premii şi menţiuni literare. 

În 1996 i s-a conferit titlul onorific "Maestru al Literaturii".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu