DOLIU. S-a stins din viaţă primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu

Embed:

Primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu a decedat astăzi la vârsta de 85 de ani. Vestea tristă a fost confirmată pentru ziarulnational.md de rudele lui Alexandru Moșanu.

Istoricul și politicianul Alexandru Moșanu suferea de o boală incurabilă și s-a stins în apartamentul său din cartierul Telecentru al Capitalei.

Anul trecut, dânsul a suportat o intervenție chirurgicală grea care l-a slăbit. 

Primul președinte al Parlamentului R. Moldova s-a născut pe 19 iulie 1932 în comuna Braniște, județul Bălți, pe atunci parte a Regatului României, și a studiat la Facultatea de Istorie.

A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 și 1998 și a îndeplinit funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 3 septembrie1990 – 2 februarie1993, fiind primul în această funcție.

Alexandru Moșanu este cel care a citit în Parlament proiectul Declarației de Independență pe 27 august 1991, care a fost votată în aceeași zi unanim de cei 278 de deputați prezenți în sală.

Lui Alexandru Moșanu i se datorează, printre altele, introducerea cursului de "Istoria Românilor" în școlile din R. Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu