DOLIU! O scriitoare din Franţa a murit în timp ce încerca să salveze câţiva copii de la înec

Filosoafa şi pishanalista franceză Anne Dufourmantelle, în vârstă de 53 de ani, s-a înecat încercând să salveze nişte copii pe plaja din Pampelonne, Saint Tropez, în apropierea localităţii Ramatuelle (sud-estul Franţei), informează realitatea.net.

"O mare filosoafă, psihanalistă, ne-a ajutat să trăim şi să gândim în lumea de azi", a reacţionat ministrul Culturii din Franţa, Françoise Nyssen, pe Twitter.

Anne Dufourmantelle a publicat numeroase eseuri, precum 'Eloge du risque' (2011), 'Intelligence du ręve' (2012), 'Puissance de la douceur' (2013) sau 'Défense du secret' (2015).

În 2015, ea a publicat şi o carte, 'L'envers du feu', un thriller incitant care urmăreşte paşii unui tânăr american obsedat de o necunoscută. Prima sa lucrare, 'De l'hospitalité' (1997), a fost consemnată de Jacques Derrida.

Jandarmeria din Saint-Tropez a confirmat vineri moartea prin înec a unei femei de 53 de ani, fără să ofere detalii privind identitatea acesteia.

Anne Dufourmantelle a sărit în ajutorul unor copii care făceau baie în mare, în condiţii de vânt şi valuri mari, când era arborat steagul portocaliu şi apoi roşu (scăldatul interzis), potrivit Agerpres.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu