Doliu în Rusia, pentru cele 43 de persoane decedate în accidentul aviatic de la Iaroslavl

Embed:

În Rusia au fost declarate trei zile de doliu pentru cele 43 de persoane care au murit în accidentul aviatic de la Iaroslavl. Majoritatea victimelor erau jucători ai echipei locale de hochei, "Lokomotiv". Între timp, surse din cadrul comisiei de anchetă susţin că una dintre cauzele prăbuşirii avionului Yak-42 ar fi fost calitatea slabă a combustibilului.

După încheierea operaţiunilor de căutare şi recuperare a celor 43 de cadavre, acum medicii luptă să-i menţină în viaţă pe cei doi supravieţuitori - pilotul Aleksandr Sizov şi atacantul "Lokomotiv", Aleksandr "Sanya" Galimov.

Astăzi, preşedintele rus, Dmitrii Medvedev, a mers la locul accidentului. După ce a depus flori pe malul apei, a participat la şedinţa comisiei pentru investigarea cauzelor accidentului. Liderul rus a cerut reducerea drastică a numărului companiilor aeriene din Rusia.

În acelaşi timp, echipele de salvare au reuşit să recupereze cutiile negre ale aeronavei părbuşite în timpul manevrelor de decolare. Zeci de oameni, printre care şi suporteri ai echipei de hochei, s-au adunat în centrul oraşelor Iaroslavl şi Minsk, pentru a aduce un omagiu victimelor.

Avionul de linie Yak-42, care se îndrepta spre capitala belarusă, nu a reuşit să ajungă nici la o înălţime de 500 de metri, deoarece s-a rupt în două, după care a luat foc. O bucată din aeronavă a căzut în râul Volga, iar cealaltă - pe teritoriul aeroportului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu