Doliu în Rusia. Faimosul vindecător, Alan Ciumac, s-a stins din viață

Embed:

Alan Ciumac, unul dintre cei mai faimoși vindecători, a murit, noaptea trecută, la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de rudele sale. Ciumac a devenit deosebit de popular la sfârșitul anilor 80', începutul anilor 90', când aduna milioane de oameni din toată fosta URSS în fața televizoarelor pentru a le ”încărca” apa cu energie pozitivă.

Alan Ciumac era deosebit de popular și printre moldoveni. Alexandra Pirogan îşi aminteşte cum venea de la muncă mai devreme şi lăsa treburile prin gospodărie.

”Mă uitam la televizor, puneam apă şi o păstram o lună, dar nu a ajutat cu nimic. Unii spuneau că le-a ajutat, mai erau unii care simţeau ceva când stăteau în faţa televizorului, dar eu nu am simţit nimic."

Deşi toţi puneau cel puţin un pahar cu apă la încărcat, puţini îşi amintesc să le fi ajutat la ceva.

”Îi făcea pe oameni să creadă că dacă vor pune apă la încărcat și o vor bea, atunci totul va fi bine. Și oamenii puneau apa la încărcat, o beau.”

”Făcea niște mișcări foarte neclare, nu prea pe înțelesul oamenilor. Eu eram mică atunci, dar maturii spuneau că dumnealui făcea minuni.”

”Spuneau că pun pahare cu apă și le beau și lor le ajuta peurmă. Eu nu știu, mie nu mi-a ajutat.”

Cariera de vindecător a lui Alan Ciumac a luat sfârșit la mijlocul anilor 90', când Ministerul Sănătății de la Moscova a interzis astfel de practici la televizor. Totuşi, Alan Ciumac nu s-a dat însă bătut și a început să scrie cărți despre activitatea sa. Mai mult, în 2000, acesta a încercat să se lanseze în politică și a candidat la alegerile pentru Duma de Stat din partea regiunii Samara, dar fără succes.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu