DOLIU în muzica autohtonă! Interpretul Anatol Dumitraş S-A STINS DIN VIAŢĂ

Embed:

Interpretul de muzică uşoară Anatol Dumitraș a murit în această dimineaţă la vârsta de 60 de ani. Cântăreţul a fost răpus de cancer.

Artistul va fi înmormântat joi, la Cimitirul Central din Chişinău, de pe strada Mateevici.

Mâine seară, sicriul cu corpul neînsufleţit al interpretului va fi expus la Biserica "Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron – Ciuflea" din Capitală.

Când a terminat școala, Anatol Dumitraş a decis că va fi electrician. A făcut și studii, dar, în scurt timp, și-a dat seama că muzica e viața lui. Printre piesele care l-au consacrat se numără "Poliţist", "Roata Vieţii" şi "Dulce-i vinul".

Anatol Dumitraş a cântat şi melodii de dragoste.

Iar în cele peste trei decenii de activitate scenică, a lansat cinci albume şi a susţinut concerte în 57 de ţări.

Anatol Dumitraş s-a născut la 14 noiembrie 1955, în satul Larga, raionul Briceni. După absolvirea şcolii decide să devină electrician. Astfel, urmează o şcoală profesională, apoi lucrează conform specializării în colhozul din localitatea sa de baştină, dar numai câteva luni.

Deoarece înclinaţiile sale muzicale îi dădeau ghes, interpretul abandonează cu uşurinţă prima meserie şi îmbrăţişează muzica. Cariera sa de interpret începe în anul 1982, în calitate de solist al formaţiei "Bucuria", un an mai târziu îl găsim în componenţa altui ansamblu - "Legenda", iar pe parcursul anilor 1986-1989 este solist al formaţiei "Plai".

Din anul 1989 şi până în anul 1991 a fost solist şi conducător artistic al formaţiei "Olymp", apoi în perioada 1991-1993 - solist şi conducător artistic al formaţiei "Alai".

În 1993, Anatol Dumitraş devine solist al Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici" din Chişinău. Pe parcursul anilor reuşeşte să realizeze numeroase înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională. Din 1995 deţine titlul onorific de maestru în artă.

Discografia sa numără albumele "Sus paharul" (2000), "Ultima seară" (2003), "Azi la masa mare" (2005), "Anii mei - destinul meu" (2007) şi "Roata vieţii", înregistrat în 2008.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu