Doliu în lumea ziaristică. S-a stins editorialistul, publicistul și ziaristul Petru Bogatu

Embed:

Doliu în lumea jurnalismului. S-a stins din viață cunoscutul ziarist, scriitor, eseist şi profesor universitar Petru Bogatu. Jurnalistul a murit la vârsta de 68 de ani, fiind răpus de o boală incurabilă, la un spital din Capitală, unde fusese internat recent. Informaţia a fost confirmată de soţia acestuia, ziarista Viorica Cucereanu.

Printre ultimele postări pe pagina sa de Facebook, Petru Bogatu a lăsat un citat de-a lui Winston Churchill, care spune aşa: "Când mergi prin infern, important e să nu te oprești." Prietenii, colegii de breaslă, dar și cei care l-au cunoscut pe Petru Bogatu, au transmis condoleanțe familiei îndurerate. Zeci de postări şi mesaje au inundat reţelele de socializare.

Jurnalistul Ştefan Secăreanu are doar cuvinte de laudă la adresa marelui ziarist şi regretă nespus trecerea în nefiinţă a acestuia.

"Am fost împreună mai mulţi ani, foarte mulţi ani în cadrul redacţiei noastre de suflet, redacţia publicaţiei "Ţara". Am lucrat împreună foarte mulţi ani, din 1994, mai ales când ambii fusesem eliberaţi de la "Radio - Televiziune", adică eliberaţi pentru convingerile noastre româneşti. A fost un ziarist exemplar, cu verticalitate, cu poziţie, a fost şi a rămas până la sfârşitul vieţii sale", a spus ŞTEFAN SECĂREANU, jurnalist, om politic.

Şi alţi colegi de breaslă sunt profund îndureraţi de pierderea unui astfel de om de valoare. Cu mesaje de condoleanţe au venit şi profesorii de la Universitatea de Stat din Moldova. Petru Bogatu s-a născut în satul Sucleia din stânga Nistrului.

A fost distins cu Ordinul Republicii și Ordinul "Meritul Cultural" - în grad de Comandor în România. El a fost autorul a patru cărți, inclusiv a unui roman polițist, un volum de proză și publicistică, precum şi a unui manual de jurnalism pentru școala superioară.

Petru Bogatu are doi copii. Din 2016 până în prezent a realizat emisiunea „Cronica lui Bogatu” de la Prime. Ultima ediţie moderată de el a fost cea din data de 8 Martie. 

Petru Bogatu a fost şi un analist politic de valoare.

loading...

Lasă un comentariu