Doliu în lumea literaturii române. Poetul Emil Brumaru s-a stins din viaţă

Embed:

Doliu în lumea literaturii române. Poetul Emil Brumaru s-a stins din viaţă în urma unui accident vascular. Artistul, care s-a născut în Basarabia, împlinise 80 de ani chiar în 25 decembrie, de Crăciun.

Celebru pentru poeziile sale pline de erotism şi umor, Brumaru a fost un reper al literaturii contemporane. Absolvent al facultăţii de medicină, Brumaru lucrat ca medic până în 1975, când s-a dedicat scrisului.

A fost pe rând, corector şi redactor la revista Convorbiri Literare, apoi la România Literară, unde rubrica lui săptămânală, Cerşetorul de cafea, era foarte apreciată de cititori. A scris mult şi a publicat, în ultimii ani, inclusiv pe reţelele de socializare, iar poeziile sale s-au bucurat de succes atât în România, cât şi în străinătate.

De-a lungul vieţii a fost distins cu numeroase premii, printre care premiul naţional de poezie din România şi premiul Uniunii Scriitorilor din România. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără: Amintiri din Rai, Infernala Comedie, Submarinul erotic şi Rezervaţia de Îngeri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu