DOLIU în lumea fotbalului. Fostul internaţional sud-african Phil Masinga a decedat la vârsta de 49 ani

Fostul internaţional sud-african Phil Masinga, participant la două ediţii ale Cupei Mondiale cu naţionala ţării sale, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 49 ani, în urma unui cancer, a anunţat Federaţia sud-africană de fotbal, scrie agerpres.ro.

Masinga (58 de selecţii, 18 goluri) a făcut parte din generaţia de aur a "Bafana Bafana", câştigătoare a Cupei Africii pe Naţiuni în 1996 şi care s-a calificat la două turnee finale mondiale, în 1998 şi 2002.

El a înscris golul victoriei în partida cu Congo-Brazzaville de la Soweto (scor 1-0), care a trimis selecţionata Africii de Sud la Cupa Mondială din 1998, unde Masinga şi colegi săi au înfruntat viitoarea campioană mondială Franţa, în meciul de deschidere de la Marsilia (victorie cu 3-0 pentru Les Bleus):

La nivel de club, Phil Masinga a evoluat la echipele sud-africane Jomo Cosmos şi Mamelodi Sundowns, înainte de a-şi continua cariera în Europa, la Leeds United (Anglia), St. Gallen (Elveţia), Bari şi Salernitana (ambele din Italia). Ultimul club la care a evoluat înainte de retragerea din activitate a fost Al-Wahda (Abu Dhabi). în 2002.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu