DOLIU în lumea dansului. Conducătorul Ansamblului Joc, Vladimir Curbet va fi petrecut pe ultimul drum

Embed:
Conducătorul artistic al Ansamblului "Joc", Vladimir Curbet va fi petrecut astăzi pe ultimul drum. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost depus aseară la biserica "Sfânta Teodora de la Sihla" din Capitală. Să îşi ia rămas bun de la maestru au venit rudele, dar şi cei care au apreciat activitatea lui.

"Tatăl era foarte sever dintr-o parte pentru că s-a consacrat toată viaţa ansamblului 'Joc'. Şi pleca foarte des în turneie , dar acasă era foarte bun. Ultimii ani a fost mai mult cu familia pentru că a fost bolnav", a spus Victoria Curbet, fică.

Printre cei care au venit la priveghi erau şi foștii colegi. Ei nu și-au putut stăpâni lacrimile, atunci când vorbeau despre maestru:

"Este mare durerea şi pierderea pentru o ţară întreagă. A fost o personalitate care şi-a dedicate toată viaţa artei şi anume artei dansului popular".

"De maestru ne amintim cu multă lumină şi dragoste. Ne-a lăsat o comoară de colecţii folclorice. În patrimonial ansamblului 'Joc' se află peste 50 de creaţii coregrafice".

"Maestrul Curbet va trăi mai departe prin inimile discipolilor săi. Prin creaţiile pe care le-a făurit. Avea o viziune nemaipomenită avea o înţelegere concretă a celor ce se petrece în scenă. Dacă monta dansul monta cu tot sufletul".

"Foarte mult concertam împreună, turneie. El era alături mereu şi ne era ca tată".

Să îi aducă un ultim omagiu au venit şi tineri din actuala componenţă a ansamblului "Joc": "Pentru noi este o tragedie mare. S-a stins din viaţă, Dumnezeu să îl ierte. Să îl odihnească în pace".

Vladimir Curbet s-a născut în data de 5 decembrie 1930 în satul Susleni, raionul Orhei. A fost numit director artistic al Ansamblului "Joc" în anul 1958. Iar 11 ani mai târziu, a fondat un studiou coregrafic și a insistat să fie deschisă catedra de coregrafie la Institutul de Arte, unde a predat patru ani. În cei 55 ani de activitate a instruit zeci de dansatori, 4 generații cărora le-a fost nu doar conducător artistic ci și părinte.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu