DOLIU! A murit una dintre cele mai longevive actriţe de teatru din lume

Actriţa bulgară Stoyanka Mutafova, una dintre cele mai longevive actriţe de teatru, prezentă cu regularitate pe scenă în ultimele luni, a murit la vârsta de 97 de ani, informează Reuters.

Stoyanka Mutafova, una dintre cele mai longevive actriţe de teatru, a murit la vârsta de 97 de ani.

"O persoană incredibil de bună şi de amabilă a plecat dintre noi. Va rămâne pentru totdeauna un simbol al teatrului bulgar", a declarat vineri, 6 decembrie, premierul bulgar Boyko Borissov. 

Cine a fost Stoyanka Mutafova Stoyanka Mutafova, supranumită "regina comediei bulgăreşti", a debutat în anul 1945, când a interpretat rolul unei servitoare în spectacolul "Vicleniile lui Scapin", de Moliere.  

A cunoscut faima în Bulgaria după ce a apărut în mai multe comedii şi programe de divertisment televizate. iar la vârsta de 94 de ani a susţinut un turneu teatral organizat în America de Nord şi Europa, scrie adevarul.ro.

Actriţa a continuat să joace în spectacole şi emisiuni TV până în urmă cu câteva luni şi a primit numeroase premii pe parcursul îndelungatei sale cariere. Dacă aş avea din nou 20 de ani, aş deveni tot actriţă Stoyanka Mutafova .  

Stoyanka Mutafova, considerată pe plan local cel mai vârstnic actor de teatru în activitate după moartea actorului rus Vladimir Zeldin în 2016 la vârsta de 101 ani, a declarat pentru Reuters  într-un interviu, realizat în urmă cu doi ani, că nu a regretat niciodată decizia sa de a deveni actriţă. 

loading...

Lasă un comentariu