Doliu. A murit "părintele" maşinilor Logan, Sandero şi Duster

Grupul auto Renault l-a pierdut pe cel care se afla la originea liniei de automobile economice ale sale, Gérard Detourbet. Compania a anunţat că acesta a decedat la vârsta de 73 de ani, scrie evz.ro.

Venit de la grupul Renault la Dacia în 2001, Gerard Detourbet este considerat părintele gamei de autoturisme low-cost ale Renault, cu modelele Logan, Sandero, Duster sau Kwid.

Deţinător al unui doctorat în matematici, Gerard Detourbet şi-a început cariera la Renault în 1971, la vârsta de 25 de ani, relatează postul francez de televiziune BFM TV.

După ce a ocupat diferite posturi de conducere, el s-a alăturat în 2001 filialei din România, Dacia, ca director de dezvoltare industrială şi proiectare.

La Dacia fiind a supervizat dezvoltarea unei game de vehicule la preţ mic, de sub 10.000 de euro, un concept revoluţionar, imaginat de preşedintele director-general de atunci, Louis Schweitzer, în care doar puţini au crezut la început, dar care a avut un mare succes.

"Cu multă emoţie, grupul Renault a aflat despre moartea lui Gerard Detourbet", a declarat directoarea generală a Renault, Clotilde Delbos, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare destinată profesioniştilor, LinkedIn.

"Cu peste 50 de ani de carieră la activ în cadrul grupului Renault, el a fost un actor-cheie al multora dintre proiectele companiei. Vizionar, el era la originea conceptului vehiculului la preţ abordabil", a reamintit aceasta, adresând, totodată, familiei şi cunoscuţilor acestuia "sincere condoleanţe" din partea tuturor colaboratorilor.

BFM TV reaminteşte că gama denumită "Global Access" a avut un succes important şi în Europa Occidentală, unde vehiculele sunt comercializate sub marca Dacia şi figurează printre cele cel mai bine vândute de pe piaţă. Vehiculele low-cost, care formează o familie completă de modele (Dacia, Sandero, Duster, apoi Kwid, lansată în India în 2015) reprezintă deja 35% din vânzările mondiale ale grupului Renault. Ele au devenit un stâlp al rentabilităţii şi internaţionalizării companiei.

loading...

Lasă un comentariu