Dolganiuc, despre Andrei Năstase: Nu are nicio şansă la Primărie

Embed:

Scindare în Platforma pentru Demnitate și Adevăr. Andrei Năstase se confruntă cu opoziție chiar în interiorul Platformei DA, fiind criticat de către un alt fruntaș al acestuia, Valentin Dolganiuc.

Criticile vin ca urmare a anunțului unilateral al lui Năstase că va candida la funcția de primar general al Capitalei.

Dolganiuc a lăsat să se înțeleagă că Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, partenerul de proteste al lui Năstase, ar fi fost pusă în fața faptului împlinit.

Dolganiuc a spus pentru portalul ziarulnational.md că propunerea unui candidat comun al partidelor proeuropene este unica șansă pentru ca municipiul Chișinău să nu fie adjudecat de socialiști.

Acesta mai spune că este nevoie de un For Civic, cu participarea partidelor și a societății civile, pentru a decide dacă Andrei Năstase este un candidat potrivit sau nu.

Anterior, Mișcarea Civică Europeană din Moldova, din care face parte și Valentin Dolganiuc, a făcut un apel către partidele politice proeuropene să desemneze un candidat comun la alegerile locale din Bălți și Chișinău.

Și liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat, săptămâna trecut, că formațiunea va susține un candidat unic al partidelor proeuroepene, care se va impune în fața socialiștilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu