Dolce&Gabbana și-au adus scuzele în limba chineză după scandalul pe tema rasismului și a sexismului

Modelierii italieni, Dominico Dolce și Stefano Gabbana și-au adus scuzele în limba chineză, după acuzările că ar fi rasiști și sexiști făcute de anterior de China.

Modelierii s-au pomenit în centrul scandalului din cauza spot-urilor publicitare a unui fashion-show din Shanghai, în comentariile cărora cineva din persoana D&G ar fi lăsat mesaje cu conținut rasist și sexist, motiv din care ulterior, Dolce&Gabbana au anulat show-ul său ce trebuia să aibă loc ulterior.

Într-un video pe pagina oficială a brand-ului, modelierii vorbesc în italiană, iar la sfârșitul speech-ului își aduc scuzele în limba chineză.

"Nenumăratele călătorii în China ne-au făcut să îndrăgim și mai mult cultura chineză. Indiscutabil, mai avem multe de învățat. Trebuie să ne aducem scuzele pentru greșelile pe care le-am făcut", a afirmat Dominico Dolce.

PUBLIKA.MD amintește că scandalul a izbucnit atunci când pe site-ul oficial al brand-ului a apărut un video în care o modelă de origine chineză, mănâncă cu ajutorul bețișoarelor mai multe specialități italienești, iar vocea de după cadru, care aparținea după cadru comenta și dădea indicații, creând un dublu sens.
 
Mai multe platforme online din China, în urma scandalului, au scos din vânzări produsele D&G.
În raport cu comentariile insultatoare apărute, oficialii de la D&G au declarat că Instagram-ul companiei ar fi fost spart, iar investigațiile de rigoare vor începe în curând.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu