Dolari pentru Ceban. Darie: Candidatul PSRM, implicat în scheme imobiliare frauduloase

Embed:

Dolari pentru candidatul PSRM, Ion Ceban. Preşedintele Partidului Frontul Salvării Moldovei, Marcel Darie, a recurs la un gest mai puţin obişnuit pentru a protesta. Acesta a aruncat mai multe bancnote a câte un dolar, menţionând că sunt pentru Ceban. Darie şi-a manifestat astfel nemulţumirea că Ceban şi unii consilieri municipali socialişti din Chişinău ar fi implicaţi în scheme infracţionale. Darie a dezvăluit că, fiind jurist la câteva companii de construcţii, a intrat în posesia unor documente ce ar demonstra implicarea celor din PSRM.

"Domnule Ceban, vrem să-ţi dăm un mesaj simbolic, la sfârşit de campanie. Banii, câte un dolar, strânşi de la toţi muncitorii din companie, să te saturi, potlogarule, de dânşii. Ţi-a sta în gât. Ăsta e răspunsul oamenilor cinstiţi şi muncitorilor simpli. Bani pentru Ceban, dacă îţi stă mai bine pentru asta. Ia-ţii să te saturi până la urmă", a spus preşedintele Partidului Frontul Salvării Moldovei, Marcel Darie.

Marcel Darie susţine că Ion Ceban ar fi organizat anterior proteste în preajma unor şantiere din Chişinău sub pretextul că acele construcţii erau ridicate în mod ilegal, iar socialiştii ar fi vrut să facă dreptate. În realitate, susţine Darie, deşi, toate actele erau în regulă, socialiştii aveau scopul să șantajeze proprietarul construcţiei, ca mai apoi să ceară bani de la acesta, în schimbul sistării protestelor.

Purtătorul de cuvânt al PSRM, Irina Astahova, a declarat că toate comentariile la aceste subiect să le solicităm de la Ion Ceban. Acesta, însă, nu ne-a răspuns nici la apeluri şi nici la mesajele expediate.

Recent, contracandidatul lui Ceban, Andrei Năstase l-a acuzat că atât el, cât şi colegii lui din PSRM sunt complicii așa-zisei mafii imobiliare din Capitală. Candidatul Blocului ACUM a făcut referire la o înregistrare video apărută pe reţelele de socializare.

De cealaltă parte, Ion Ceban a respins acuzaţiile şi a menţionat că declaraţiile lui  Năstase sunt lipsite de dovezi şi îi denigrează atât imaginea sa, cât şi a colegilor săi din PSRM. Ceban i-a cerut lui Năstase dezminţiri publice, în caz contrar, a declarat că-l va acţiona în judecată şi îi va cere să-i achite prejudicii de un milion de lei, echivalentul banilor pe care i-a dat pe noua lui maşină. Până acum, Năstase nu a comentat solicitarea lui Ceban.

Lasă un comentariu