Doi ucraineni, CONDAMNAŢI LA PUŞCĂRIE într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Embed:

Doi cetățeni ai Ucrainei, prinși la începutul anului 2016 în punctul de trecere Leușeni cu circa 250.000 de țigarete de contrabandă, au fost condamnați la doi ani de puşcărie. Decizia a fost luată de Judecătoria Hânceşti.

În luna noiembrie 2015, pentru valorificarea unor informații operative, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră au desfășurat investigaţii, documentând câteva treceri frauduloase a mărfurilor de contrabandă și anume, țigări cu timbrul de acciz al Ucrainei.

Atunci, polițiștii de frontieră au identificat o schemă frauduloasă, bine organizată în transportarea țigărilor de contrabandă.

Marfa se producea pe teritoriul Ucrainei, ulterior se întroducea în mod fraudulos în Moldova, care, la fel pe căi ilegale, era transportată în una din țările UE. 

În baza informațiilor acumulate, la data de 21 ianuarie 2016, în jurul orei 01:10, în punctul de trecere Leușeni-Albița, polițiștii de frontieră au utilizat tehnici speciale – detector pentru verificarea unui mijloc de transport, care se presupunea că ar fi fost folosit în transportarea țigărilor de contrabandă.

În camioneta de model Renault Master, înmatriculată în Polonia, se aflau doi cetățeni ai Ucrainei, cu vârste de 25 și 42 de ani.

În timpul verificării autovehiculului, într-un spaţiu special amenajat, fabricat artizanal în acoperişul compartimentului marfar, s-au depistat 12.414 pachete de ţigări, cu timbre de acciz al Ucrainei, valoarea în vamă fiind estimată la circa 198.000 de lei.

Inițial, cetățenii ucrainenii au fost reținuți pentru 72 de ore, iar după expirarea termenului au fost plasați în stare de arest preventiv, conform deciziei judecătorului de instrucție al judecătoriei sectorului Centru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu