Doi tineri, REŢINUŢI în flagrant după ce au furat roţile de la un automobil. Ce amendă riscă (FOTO)

Embed:

Oamenii legii au reţinut în flagrant delict doi tineri după ce au furat roţile de la un automobil.

Maşina era parcată în ograda unei casei de locuit din bulevardul Moscovei al sectorului Rîşcani.

Indivizii au încercat să fugă de la locul faptei cu un automobil de model Dacia Logan, însa au fost blocaţi şi încătuşaţi de către poliţişti.  

Pentru stabilirea tuturor circumstanţelor la faţa locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Inspectoratului de sector.

Indivizii s-au dovedit a fi cu vârstele de 17 ani şi respectiv 21 ani, domiciliaţi în Capitală, care au fost escortaţi la Inspectorat pentru a fi audiaţi şi cercetaţi de către ofiţerul de urmărire penală.

Aceştia au demontat roţile de la automobil cu scopul de  a le vinde ulterior.

În acest context roţile sustrase urmează a fi returnate proprietarului, iar bănuiţii urmează să fie cercetaţi în cadrul unei cauze penale intentate pentru furt. 

Dacă vinovăţia lor va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei până la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia Capitalei reaminteşte şi recomandă:

  • DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
  • VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
  • NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);
  • Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu