Doi tineri moldoveni, depistați în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră au reţinut doi cetăţeni moldoveni care încercau să treacă "nevăzuţi" frontiera verde, cu intenţia de a ieşi ilegal din R. Moldova pentru a ajunge în or. Odessa, Ucraina. Mai mult, unul din ei este dat în căutare de organele de drept naționale pentru comiterea infracțiunii de furt pe teritoriul Republicii Moldova.

În data de 4 februarie în jurul orei 15.30, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca aflată în misiune de control pe sectorul încredințat conform dispoziției de serviciu, a observat două persoane de gen masculin care se îndreptau pe jos, spre linia de frontieră. Acestea prezentau un comportament suspect și clar vizibil intenția de a trece ilegal frontiera. Operativ, polițiștii de frontieră au acționat și la 10 metri de frontieră au reținut doi bărbați, fără acte de identitate. Din spusele acestora s-a aflat că sunt cetățeni moldoveni în vârstă de 26 şi, respectiv, 31 de ani, cu vize de domiciliu în r-nul Comrat și r-nul Slobozia. La fel, persoanele au recunoscut că intenționau să ajungă ilegal în Ucraina, mai exact în or. Odessa.

În rezultatul cercetărilor suplimentare, s-a aflat că din luna ianuarie curent unul dintre tinerii reținuți era căutat de către Inspectoratul de Poliție Cimișlia, ca fiind bănuit de comiterea infracțiunii- furt, art. 186 CP RM. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Cel de-al doilea moldovean în prezent este cercetat în stare de libertate, cu obligația de a se prezenta la instituțiile de resort privind elucidarea circumstanțelor pe cazul dat.

Investigaţiile sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD, fiind acumulate materialele necesare pentru desfăşurarea acţiunilor aferente şi, ca ulterior, să fie aplicate măsurile impuse de legislaţia naţională. Persoanele riscă pedeapsă penală în conformitate cu prevederile art. 27, art.362 al. (1) CP RM - tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu