Doi tineri din Olanda au ajuns din vacanţa în SUA direct în închisoare după ce au încercat să intre în „Area 51”

Doi tineri din Olanda au ajuns din vacanţa în Statele Unite direct într-o închisoare din Nevada după ce au încercat să pătrundă în interioriul faimoasei „Area 51”, o bază de antrenament a armatei Statelor Unite despre care, în cultura populară, se crede că ar fi locul în care americanii ţin extratereştri capturaţi, potrivit digi24.ro.

 Ties Granzier, în vârstă de 20 de ani şi Govert Charles Wilhelmus Jacob Sweep, în vârstă de 21 de ani, au fost arestaţi în timp ce se aflau la 5 kilometri în interioriul Zonei intens păzite din Nevada, a informat biroul şefului de poliţiei din comitat.

Locul unde au fost prinşi este aproape de celebra „Zonă 51”, loc care s-a aflat în centrul teoriilor conspiraţiei timp de decenii, mulţi dintre adepţii acestor teorii susţinând că guvernul american ţine acolo ascunse doevzi privind existenţa extratereştrilor.

Zona 51 a fost subiectul unei alte controverse în urmă cu mai multe luni când un eveniment pe Facebook în care se vorbea despre „luarea cu asalt” a sitului militar a atras peste un milion de interesaţi.

Cei doi tineri spun, însă, că nu au vrut să participe la un astfel de eveniment. „Nu am avut niciodată intenţia să luam cu asalt Zona 51 pentru că noi plecăm (n.r. - din SUA) înainte de data la care va avea loc eveonimentul. Am vrut doar să mergem pe-acolo”, a declarat unul dintre tineri jurnaliştilor afiliaţi CNN.

La momentul la care au fost arestaţi, pe 10 septembrie, cei doi le-au spus poliţiştilor că pot citi, scrie şi vorbi în limba engleză, că au văzut indicatoarele care îi atenţionau că intră într-o zonă interzisă, dar că au vrut totuşi să „arunce un ochi în zonă”.

Granzier, unul dintre tineri, le-a spus poliţiştilor că este vlogger, după ce mai multe aparate de fotografiat, un telefon, un laptop şi o dronă au fost găsite în maşina celor doi.

Granzier şi Sweep au pledat vinovaţi în faţa acuzaţiilor aduse şi au fost condamnaţi la un an de închisoare. Sentinţa va fi, însă, suspendată dacă cei doi vor plăti o amendă de 2280 de dolari fiecare. Dispozitivele electronice găsite vor fi confiscate.

     

Lasă un comentariu