Doi tineri care s-au autoidentificat în pozele făcute în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009 au mers azi la Procuratura Generală pentru a da declaraţii

Embed:

Doi tineri s-au prezentat astăzi la Procuratura Generală pentru a fi audiaţi, după ce s-au recunoscut în pozele făcute în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009 şi plasate ieri pe site-ul Procuraturii. Pozele au fost însoţite de un apel către populaţie privind identificarea organizatorilor şi a instigatorilor acţiunilor de dezordine în masă.

Igor Pletosu are 24 de ani şi este student. El a aflat de la un prieten că este căutat de procurori. După ce s-a convins că poza sa a fost plasată pe site-ul Procuraturii Generale, tânărul a decis să se prezinte de bună voie în faţa procurorilor.

Igor spune că, în zilele de 6 şi 7 aprilie, a protestat paşnic faţă de rezultatele alegerilor parlamentare. Tânărul crede că a atras atenţia procurorilor din cauza megafonului pe care îl avea în mână, atunci când a fost fotografiat. El afirmă că pe 7 aprilie îndemna protestatarii să lase pietrele jos şi să meargă în faţa Guvernului, pentru a protesta paşnic.

În timpul audierilor, Igor le-a spus procurorilor că nu a participat la violenţe şi nu a instigat protestarii la acţiuni de dezordine în masă.

Procuratura Generală a primit din partea cetăţenilor mai multe apeluri telefonice de la oameni care susţin că au date despre cei care apar în imagini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu