Doi tâlhari din stânga Nistrului au fost condamnaţi la ani grei de închisoare

Embed:

Doi locuitori din stânga Nistrului au fost condamnaţi recent la 13 şi, respectiv, 14 ani închisoare pentru tâlhărie. Infracţiunea a avut loc în ianuarie 2015.

Potrivit procurorilor, inculpaţii împreună cu alţi doi indivizi au pătruns în locuinţa unui tânăr care locuia împreună cu bunica sa în satul Boşcana, raionul Criuleni. 

Indivizii i-au legat cu funii de mîini şi picioare pe proprietar şi pe bunica lui, iar apoi au furat din locuinţă 9.000 de lei şi tehnică de uz casnic. Aceştia au încărcat toate bunurile în maşina victimei, care era parcată în curte, şi au dispărut.

După ce tâlharii s-au făcut nevăzuţi, tânărul de 25 de ani a reuşit să se târască până la casa vecinului, cerând ajutor.

În urma estimărilor efectuate de procurori, victimei i-a fost cauzat un prejudiciu de 440.000 de lei.

Unul dintre condamnaţi a fost reţinut peste o lună de la comiterea crimei, celălalt fiind prins în Federaţia Rusă peste aproximativ 8 luni de la atac şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

Urmărirea penală în privinţa celorlalţi doi complici continuă, aceştia fiind anunţaţi în căutare internaţională.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanţa de judecată a dispus încasarea din contul inculpaţilor în folosul părţii vătămate a unui prejudiciu moral şi material în mărime de circa 228.000 de lei, precum şi încasarea în beneficiul statului a încă 20.000 de lei pentru cheltuieli judiciare.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu