Doi suspecţi din Chișinău și Tiraspol, care fabricau droguri tip alfa-PVP, condamnaţi la ani grei de închisoare (VIDEO)

Embed:
Doi membri ai unui grup infracţional, care fabricau droguri tip alfa-PVP (sare), în primele laboratoare de droguri documentate vreodată în Moldova, au fost condamnaţi la cinci ani şi patru luni la închisoare.

Făptașii sunt tineri de 23 și respectiv 24 de ani, originari din Chișinău și Tiraspol, iar unul din aceștia are studii în tehnologii informaționale. La recrutarea făptașului din Tiraspol, "angajatorul" i-a oferit în pachetul de remunerare și achitarea chiriei unei case, în valoare de 400 euro pe lună, dacă acceptă să se mute la Chișinău, ceea ce s-a și întâmplat. În fapt, "angajatorul" urmărea scopul creării unui laborator de droguri.
 
Bănuiţii și-au recunoscut vina pe deplin. Pe lângă faptul că au fost condamnaţi la puşcărie, 
procurorii au solicitat și obținut confiscarea de la aceștia a mai multe bunuri, printre care 900.000 ruble rusești, peste 160.000 lei moldovenești, precum și a autoturismelor Renault Megane, BMW 252D.
 
Acuzaţii distribuiau a câte 10-20 pliculețe pe zi, fapt pentru care erau remunerați cu 150 ruble rusești pentru fiecare din ele (o rublă echivala cu 0,26 lei la acel timp). De asemenea, aceștia beneficiau de remunerare stabilită și pentru munca de ambalare și preparare a produselor.
 
Grupul infracţional era format din șase membri, care și-au promovat afacerea ilegală pe parcursul anului 2018, prin aplicații electronice precum Telegram, VIPole, Wire. Cauzele altor cinci membri sunt examinate separat de către instanța de judecată. 
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu