Doi şoferi moldoveni au încercat să treacă frontiera română cu permise de conducere false

Doi şoferi moldoveni au încercat să treacă frontiera română, prezentând permise de conducere false sau care nu corespundeau categoriilor în cauză. 

Primul incident a fost înregistrat în seara zilei de 13 septembrie în vama Albiţa. Un moldovean în vârstă de 36 de ani conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

Poliţiştii români de frontieră au constatat că bărbatul era posesorul unui permis de conducere valabil doar pentru categoriile A, B, C, însă pentru a putea conduce ansamblul de vehicule trebuia să deţină și categoria BE.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Cel de-al doilea incident a fost înregistrat noaptea trecută în vama Sculeni. Acolo, s-a prezentat un moldovean în vârstă de 44 de ani la volanul unui microbuz înmatriculat în Moldova.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor moldoveneşti. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare care au demonstrat că documentul este fals.

Moldoveanul a declarat că a procurat permisul de conducere de la o persoană necunoscută în anul 2011, după ce documentul original i-a fost suspendat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu