Doi şefi de la Aeroport vor apărea pe banca acuzaţilor. Riscă ANI GREI de închisoare

Şeful Secţiei Control al Frontierei Chişinău Aeroport, împreună cu şeful adjunct de schimb şi un civil, vor apărea pe banca acuzaţilor. Aceştea sunt acuzaţi de organizarea migraţiei ilegale şi abuz în serviciu. 

Potrivit informaţiilor, în perioada ianuarie - aprilie 2013, cei trei au au organizat migrarea ilegală a cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul statelor membre ale spaţiului Schengen, în baza paşapoartelor române false. 

Pentru 800 de euro de persoană, inculpaţii au lăsat trei moldoveni să treacă frontiera de stat, în baza paşapoartelor române false. Moldovenii au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei pe cursa Chişinău-Venezia (Italia), însă ulterior, au fost reîntorşi în ţară de către autorităţile competente ale Italiei şi Spaniei, care au depistat falsul în acte.

Fiind informat despre reîntoarcerea cetăţenilor în ţară, şeful SCF "Chişinău Aeroport" nu a întocmit actele de constatare cu ulterioara sesizare a organului de urmărire penală pentru examinare şi adoptarea unei soluţii legale pe caz, tăinuind trecerea ilegală a frontierei de stat.

Dacă le va fi demonstrată vinovăţia, cei trei inculpaţi riscă până la cinci ani de închisoare, amendă de până la 16.000 de lei şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii până la cinci ani. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu