Doi schiori au murit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi în urma avalanşelor din Alpii francezi

Doi schiori au murit marți în două avalanșe distincte în Alpii francezi și două persoane surprinse de una dintre cele două dislocări de zăpadă erau încă date dispărute miercuri dimineață, au informat autoritățile, citate de AFP, potrivit Agerpres.ro.

Un grup de trei snowboarderi olandezi de circa 20 de ani, care nu se aflau pe pistă, a fost surprins marți seară de o avalanșă la Valfrejus, în Savoia, a precizat jandarmeria din Modane. Unul dintre ei a murit.

Căutările celor doi dispăruți au fost reluate miercuri dimineață încă de la ora 06.30 GMT. Au fost mobilizate mai multe mijloace de salvare, printre care un elicopter, mai mulți jandarmi și o echipă canină.

"Cele trei persoane nu par să fi fost echipate cu sistem de detecție" în caz de avalanșă, a adăugat jandarmeria.

Alerta a fost dată în jurul orei 18.30 GMT dar grupul pare să fi fost surprins de avalanșă mai devreme, fapt care urmează a fi stabilit în urma anchetei, susțin salvatorii.

Cea de a doua avalanșă s-a produs în departamentul Hautes-Alpes și a provocat moartea unui schior a cărui identitate nu a fost precizată de autoritățile locale.

Marți, riscul de avalanșă anunțat de serviciul meteorologic francez era de 4 pe o scară de 5, adică un risc "puternic", atât în Hautes-Alpes, cât și în Savoia.

În aceeași zi, stațiunea alpină de la Tignes, din Savoia, a trecut printr-o mare sperietură după ce o cădere spectaculoasă de zăpadă a trecut peste o pistă deschisă, fără a provoca victime.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu