Doi ruși beți au împotmolit un cargobot în apele mici de lângă Suedia

Poliția suedeză a reținut doi ofițeri navali ruși care au eșuat o navă lungă de 80 de metri, transportând 44.000 litri de motorină, anunță Aftonbladet, citat de paginaderusia.ro.

Cargobotul a eșuat în ape mici (la o adâncime de aproximativ 90 cm) sâmbătă seara, la cinci kilometri sud de insula suedeză Oskarshamn.

Nava se afla sub pavilionul Insulelor Feroe, având la bord un echipaj filipinez, condus de doi ofițeri ruși.

Nava a fost descoperită de marinarii suedezi, apoi la fața locului au ajuns Garda de Coastă și poliția. Polițiștii l-au găsit pe căpitanul de 37 de ani în serviciu, dar au constat imediat ca acesta este beat.
Al doilea ofiter rus – navigator în vârstă de 50 de ani, se afla în cabina navei, încercând să scoată cargobotul din apele mici. Adâncimea necesară pentru un astfel de vas este de minimum 5 metri.

Cei doi rusi au fost duși la secția de poliție unde li s-au luat probe de sânge pentru analize. S-a constatat că în ambele cazuri nivelul alcoolului a depășit 1 ppm.

Cu toate acestea, povestea nu s-a terminat. Poliția a fost nevoita să-l duca pe unul dintre ofițeri pe navă, pentru că nimeni altcineva nu are jurisdicție asupra acesteia.

Garda de coastă a inspectat nava și nu a constatat scurgeri de motorină în mare sau alte daune. Cu toate acestea, nava continua sa rămână impotmolita și nu se știe când și cum va fi scoasă de acolo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu