Doi români, arestaţi pentru că au furat peste 1 milion de dolari

Doi români, acuzaţi de furtul a peste 1 milion dolari din bancomate, au fost arestaţi în oraşul Englewood (SUA), scrie cotidianul.ro. Potrivit poliţiei din Englewood, Constantin Ginga, în vârstă de 52 de ani, şi Marius Gheorghe Cotigă de 34 de ani, au fost acuzaţi de furt, conspiraţie la furt şi fraudă cu cărţi de credit.

Oamenii legii mai spun că cei doi au instalat dispozitive speciale la ATM-uri pentru a citi datele de pe cărţile de credit sau de debit ale utilizatorilor . De asemenea, au instalat şi o cameră de mici dimensiuni deasupra tastaturii bancomatelor pentru a afla PIN-urile.

Suspecţii, ale căror adrese locale nu se cunosc, au luat carduri cadou goale de la farmaciile din zonă şi au descărcat datele despre conturile bancare pe aceste carduri, furând astfel sute sau mii de dolari odată.

Cei doi au fost arestaţi duminică dimineaţa după ce angajaţi ai Citibank, care analizau plângeri de la persoane ale căror conturi au fost golite. Aceştia au văzut un bărbat care se comporta suspect la un bancomat al băncii şi au sunat poliţia.

Constantin Ginga a fost arestat la bancă, în timp ce Gheorghe Cotigă fost găsit în apropiere într-o dubă închiriată. Acolo au fost depistate peste 80 de carduri false, 10.000 de dolari cash şi o serie de obiecte folosite pentru deghizări, între care peruci şi mustăţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu