Doi proprietari de case de schimb valutar au fost prinşi în flagrant. De ce sunt bănuiţi de Poliţie (VIDEO)

Poliţia a reținut în flagrant delict doi membri ai unei grupări criminale. Este vorba de doi bărbați, originari din capitală, de 30 și respectiv 33 de ani. Reținerea a avut loc în urma unei tranzacții ilegale în valoare de peste 600 mii de lei. Persoanele sunt bănuite de evaziune fiscală.

Forțele de ordine au efectuat percheziții și au descins în domiciliile, oficiile şi mașinile membrilor grupării, dar și la  casele de schimb valutar gestionate de aceștia. În urma perchezițiilor au fost ridicate mijloace bănești de diferite tipuri și în diferite valute, echivalentul acestora constituind suma de 1 494 441 de lei.

Gruparea criminală gestiona diferite case de schimb valutar și este bănuită de nedeclararea veniturilor și neachitarea impozitelor.

Astfel de percheziţii au avut loc în vara anului 2013, fiind ridicate surplusuri considerabile de mijloace bănești, care erau acumulate de membrii grupării în urma tranzacțiilor ilegale efectuate cu persoane fizice și juridice.

Atunci, în urma măsurilor întreprinse, au fost reținuți în flagrant membrii grupării, care aveau asupra lor mijloace bănești în valute străine, echivalentul acestora constituind peste 300 mii de lei, iar în urma percheziţiilor efectuate în incinta caselor de schimb valutar, amplasate în oraşele Chișinău, Hîncești și Florești, s-au constatat surplusuri de mijloace bănești în diferite valute străine, echivalentul acestora constituind  suma de 1 600 000 de lei.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru spălarea banilor în proporții deosebit de mari efectuată de către un grup criminal.

Până la moment Poliția şi Procuratura au ridicat un tal de 3 094 441 lei care urmează să fie depuşi în bugetul de stat.

Publika.md precizează că duminica trecută o casieră de la o casă de schimb valutar a fost ucisă pentru a i se lua banii, iar colega acesteia este bănuită de complicitate.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu