Doi profesori de la UTM se pot mândri cu o nouă invenţie. Au construit o tricicletă electrică

Embed:
Doi profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei se pot mândri cu o nouă invenţie. Fraţii Oleg şi Radu Ciobanu au construit de curând o tricicletă electrică.

Profesorii spun că şi-au dorit să creeze un transport sănătos şi ecologic, însă bicicleta nu le oferea capacitatea de a transporta mărfuri sau persoane. Aşa că fraţii Ciobanu au reuşit timp de patru ani, să creeze trei prototipuri de triciclete, iar ultima s-a dovedit a fi cea mai reuşită.

"Am început din 2015 cu prima tricicletă că ele sunt trei la număr cu aceasta electrică, primele două sunt cu forţa mecanică, cu om putere, dar acum copilaşii cresc, greutatea creşte la ei şi ne-am gândit la ceva mai modern", a spus conferenţiarul universitar din cadrul UTM, Radu Ciobanu.

Lucrarea este cea de-a treia la număr şi se bucură deja de popularitate în localitatea de baştină a celor doi fraţi.

"Iniţial ne-am gândit ca viteza să fie mai mică şi momentul de torţiune cât mai mare şi să putem să încărcăm cât mai multă greutate în ea. Dacă vorbim de masa care poate fi încărcată, până la 200 de kilograme", a spus conferenţiarul universitar UTM, Oleg Ciobanu.

Inginerii au investit puţini bani în vehicul, deoarece au folosit obiecte uzate. Dacă ar fi scoasă la vânzare, preţul tricicletei ar fi cinci mii de lei.

"Ne-am stăruit să căutăm din ceva aruncat care nu se foloseşte să-i dăm o a doua viaţă. Ne străduim tot timpul ca procurările să fie la minim să fie cât mai simple",  a spus conferenţiarul universitar din cadrul UTM, Radu Ciobanu.

Inginerii spun că mai au mult de lucru pentru a reuşi să creeze tricicleta la care visează.

"Următorul pas, prima asamblare am vorbit, următorul pas dezasambare totală, pisele cu piesă date de-o parte şi deja avem un design aparte culorile sunt stabilite, vopseaua este cumpărată trebuie să dăm cu grunt fiecare piesă şi să o vopsim frumuşel şi iar o asamblare", a spus  a spus conferenţiarul universitar UTM, Oleg Ciobanu.

Fraţii Ciobanu au reuşit să obţină zeci de medalii de aur la diverse Târguri și Saloane Internaţionale. Ei au fost premiați de Agenția pentru Proprietatea Intelectuală cu diploma "Cel mai activ inventator".

Lasă un comentariu