Doi profesori de la Catedra Militară de pe lângă Universitatea "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Cahul, REŢINUŢI DE CNA

Șeful Catedrei Militare de pe lângă Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Cahul și un profesor la aceiași catedră au fost reținuți de ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție. Cei doi funcționari sunt bănuiți de corupere pasivă și abuz de serviciu.

Bănuiții ar fi pus la cale o schemă de eliberare a adeverințelor militare, fără ca studenţii să frecventeze cursurile de instruire. 

Cei doi suspecți a fi extorcat și primit bani de la cursanți pentru a le asigura obținerea certificatelor de absolvire a catedrei cu acordarea gradelor militare și depunerea jurământului, în timp ce aceștia nu se prezentau la orele de curs și la examene sau se aflau peste hotarele țării.

În baza adeverințelor de absolvire, studenții puteau primi livrete militare pentru a accede ulterior în funcții cu statut special militar.

Cazul a fost investigat cu suportul Serviciului de Informații și Securitate.

Bănuiţii au fost reţinuţi în flagrant în timp ce primeau 100 de euro. 

Şeful Catedrei și profesorul au fost reținuți pe un termen de 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 8.000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 până la 10 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu