Doi poliţişti din Ocniţa, reţinuţi de ofiţerii CNA. De ce sunt bănuiţi oamenii legii

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie din Ocniţa au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Oamenii legii sunt bănuiţi de corupere pasivă. Este vorba despre un ofiţer superior de investigaţii din cadrul Secţiei investigaţii infracţiuni şi un ofiţer de urmărire penală ai INP Ocniţa.

Potrivit informaţiilor preliminare, unul dintre poliţişti ar fi cerut de la un coleg de la Poliţia de frontieră 300 de euro pentru a clasa un dosar penal pornit în privinţa acestuia. Denunţătorul susţine însă că dosarul era pornit pe faptul furtului unui telefon mobil şi urma a fi clasat din lipsa componenţei de infracţiune. Pentru a închide cazul însă, poliţiştii ar fi cerut 300 de euro.

Operaţiunea de reţinere a avut loc la Ocniţa imediat după transmiterea banilor. În prezent, unul dintre poliţişti este reţinut pentru 72 de ore, iar celălalt este cercetat în stare de libertate.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, oamenii legii riscă până la 10 ani de închisoare.

Publika.md aminteşte că de la începutul anului, peste 30 de angajaţi ai Poliţiei au fost cercetaţi penal pentru fapte de corupţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu