Doi poliţişti din Capitală şi un civil, pe banca acuzaţilor pentru trafic de droguri în proporţii mari

Embed:

Cauza penală de învinuire a doi poliţişti, unul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana şi altul de la Inspectoratul de Poliţie Botanica pentru circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari, în scop de înstrăinare, a fost expediat în judecată.

Împreună cu cei doi poliţişti, pe banca acuzaţilor va compărea şi un civil, acuzat de circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii mari, în scop de înstrăinare.

Cauză penală a fost iniţiată pe 16 iunie, fiind identificat un locuitor al Capitalei care punea ilegal în circulaţie materie primă, utilizată la confecţionarea pastilelor extasy. Fiind audiat de procurori, acesta a declarat că a obţinut drogurile de la un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Botanica.

Ulterior, pe 20 iulie, a fost prins în flagrant angajatul Inspectoratului de Poliţie Botanica, în momentul transmiterii drogurilor în proporţii deosebit de mari.

Fiind audiat şi recunoscut în calitate de bănuit, poliţistul a indicat la rândul său că, în schema infracţională mai este implicat un coleg de-al său, care activează în calitate de ofiţer de investigaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana al municipiului Chişinău. Acesta a fost reţinut în timp ce primea de la colegul său de la Botanica 26.000 de lei, ce constituie o parte din banii ce urma să-i primească pentru drogurile transmise anterior.

Fiind audiaţi de procurori, toţi învinuiţii în acest dosar şi-au recunoscut pe deplin vinovăţia. Recent, poliţiştii au fost eliberaţi din funcţie, unul dintre aceştia fiind cercetat în arest la domiciliu, iar celălalt – având interdicţia de a părăsi ţara.

Foştii poliţişti riscă până la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de cel mult 5 ani, iar persoana civilă riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 al 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu