Doi poliţişti condamnaţi pentru că au aplicat forţa la 7 aprilie 2009

Embed:

Doi poliţişti au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru aplicarea violenţei în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău. Instanţa a hotărât că cei doi sunt vinovaţi pentru că au aplicat violenţa psihică surorilor Radu în aprilie 2009. 

Unul dintre poliţişti este femeie. Ea a fost condamnată la cinci ani de detenţie cu suspendare, iar colegul ei a fost condamnat la şase ani de puşcărie cu suspendare. În plus, poliţiştii vor fi privaţi de a ocupa anumite funcţii.

Avocaţii poliţiştilor spun că vor contesta decizia în instanţa superioară.

În replică, avocatul femeilor, Natalia Moloşag, spune că, dacă Curtea Supremă de Justiţie îi va găsi nevinovaţi pe poliţişti, se vor adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

"Acuzatorul a solicitat o pedeapsă reală de închisoare, adică ca şi în prima instanţă, s-a solicitat 7 ani de închisoare pentru ambii poliţişti. Suntem decişi să mergem până la Curtea Supremă de Justiţie, deoarece considerăm că Republica Moldova, nu doar o singură dată, a fost condamnată pentru aplicarea unor pedepse blânde în ceea ce priveşte aplicarea torturii", a declarat Natalia Moloşag,.

Oxana şi Ludmila Radu au fost maltratate în comisariat, impuse să se dezbrace şi înjosite de poliţişti. Ancheta a demonstrat că poliţiştii le-au impus să facă genuflexiuni, provocîndu-le dureri şi suferinţe psihice puternice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu